Wednesday, December 8, 2010

Contest : Header untuk Qila

Assalamualaikum semua. Tadi baru lepas cekidaut blog my senpai. Hehehe cambest je dia promote satu contest bikin header ni. Teringin jugak nak join (ape ingat Amy Azuha sorang je boleh join contest kat blogger ni haa?? Dah la menang pulak tu..hehehe)




Nama contest : Header untuk Qila
Tuan punya contest : Noor Aqilah Binti Abd Razak
Tarikh tutup penyertaan : 12 Disember 2010
Hadiah : Memang cambest =D




OK kengkawan. Aku buat header ini dengan penuh kasih sayang memandangkan aku ni memang suka buat kerja ni (nasik tak masak lagi..nanti mak mesti hangen..hehe)


Jadi, inilah dia jeng jeng jeng....



Orite Ms Qila, inilah banner yang tak seberapa tapi penuh kasih sayang dan warna warni kehidupan. Barulah "Story of My Life" giteww....
Yang ini format JPEG tau. 




Ini satu lagi, sama aje. Cuma yang ini format PNG. Maksudnya header ini background dia (yang putih) tu akan jadi transperant.


Width: 800 pixels
Height: 400 pixels
Resolution : 1000 pixels/inch


Serba sedikit tentang header ini. Kenapa warna warni? Sebab takkan lah nak bubuh warna yang suram aje. Tak remaja la. Hehe. Tak de lah, kita kena lah letakkan something yang colourful sikit so nanti blog kita jadi lebih interesting ye dak? Selain itu, selalunya dalam blog kita akan banyak tulis pengalaman gembira kita dari pengalaman sedih kan, so warna-warna yang digunakan itu dapat mempamerkan mesej yang kita nak sampaikan dalam blog tersebut. Hahaha ape la yang aku merepek ni. OK Ms. Qila hope cu like it! HEH nasik tak masak lagi nih. Adios!

8 comments:

CiP FaRAh said...

mak aih.. superb!

qilarazak said...

qila reply pon penuh kasih sayang .

fuyyohhh.. siap ada sebab lagii. hihih. thnks dear sudi join yaaa .

pi masak nasi cepatt.. hihihi

Rogayah Suparman said...

@farah - hee biasa je =)

@qila - no prob! =)

-itu gadis- said...

kita budak2 seni memang colorful la kan ;p

Rogayah Suparman said...

k.shila - eheh...memanggg...ngeee

amy azuha said...

cantik seyh...
kompen menang ney..gud luck :)

Rogayah Suparman said...

@amy - insyallah..hehehe
trimas!

qilarazak said...

tahniah anda menang contest ni :)

http://qilarazak.blogspot.com/2010/12/pemenang-contest-header-untuk-qila.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...