Wednesday, December 1, 2010

Aku tak tau lah kenapa telinga aku semakin ringan nak layan lagu-lagu genre etnik kreatif sekarang ni. Mungkin sebab faktor irama Melayu @ nusantara tu sangat lembut dan menusuk jiwa. Suara Siti & Kak Ani lunak macam milkshake, suara M.Nasir pulak sangat kewl dan maskulin T_T~

Al contohnya macam irama zapin, lagu lagu M. Nasir, lagu keroncong, lagu angklung dan yang seantero dengannyalah. Nanti orang mesti kata baik layan orang ngaji Quran lagi bagus. Tak pe lah, at least aku dah kurang layan lagu-lagu ntah hape hape (freemason? LOL) zaman sekarang ni ^_^. 

Antara sebab musabab yang mendorong aku menge-like lagu-lagu macam ni mungkin sebab dolu pernah sekali pergi tengok Gema Zafana. Lepas tu, naik kereta Jwa selalu diorang pasang lagu M.Nasir. Tiba-tiba jadi fan girl pulak siap like dekat Fesbuk lagi hihik.


Senarai Top 10 lagu-lagu ber-genre etnik kreatif kesukaan Rogayah dari dulu kini dan selamanya yeayy!

10. Zapin Pusaka - Noraniza Idris

9. Zapin Budi - versi Siti Nurhaliza

8. M. Nasir - Kias Fansuri

7. Ya Salaam - Noraniza Idris

6. Cucak rawa - irama angklung

5. M. Nasir - Keroncong untuk Ana

4. M. Nasir& Jamal Abdillah - Ghazal untuk Rabiah

3. M. Nasir - Andalusia

2. Joget Pahang - Siti

1. Pantun Budi - S.M Salim (orang Johor kalau tak tau lagu ni memang kena buang negeri la)


Kalaulah ada lagu-lagu ni dalam senarai lagu-lagu dalam pusat karaoke KBOX tu, serious shit aku akan nyanyi semua-semua lagu ni. Huahaha padan muka korang bosan.

Haaa, hampa semua ni layan ka lagu-lagu lagu ni?? Kalau ye, listkan lah lagu kegemaran hampa tu sebab ceq nak download sat lagi. Hihi. Adios~

Haaa tak ke sopan tu. Sejuk mata memandang...

4 comments:

amy azuha said...

mne lagu "alahai cek mek molek" fveret ang gak tue hehe

Rogayah Suparman said...

wahaha itu lagu kontroversi..xboleh letak

PinQib said...

sr mersing jugk yang bestt


Kita dan BABI!
Kek seterobery pun SODAP!

Rogayah Suparman said...

a'ah ye tak ye lah lagu tu layan seyhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...