Saturday, January 8, 2011

Awak tu kecik lagi tau tak?

Assalamualaikum.

Anda pernah tak alami pengalaman berhadapan dengan budak kecik yang terasa dirinya dewasa? Maksud aku budak bajet dewasa yang buatkan korang rasa menyampah pulak. 

Al-contohnya; Sorang budak kecik terasa diri fotografer yang ketor kepala nak beli DSLR sedangkan sekolah pon pakai kain blue black lagi. Tak pon budak 16 tahun yang suka buat hairflips terasa dirinya kacak asyik nak buat video clip dengan awek-awek hot je. Euuww puhleess la.

Oh ya, mungkin juga seorang budak sekolah rendah yang terlampau genius dalam berpok-pek-pok-pek dan terasa diri dia lagi pandai dari orang BESAR lain dengan slambernya nasihat orang benda yang orang dah tahu. Ada sekali tu kan, budak bajet dewasa ni cetuskan ayat yang sangat "dewasa" hampir membuatkan aku muntah. Cam ni ceritanya, aku duduk satu meja dengan budak ni, kamera dekat tangan aku, aku saje la nak tangkap gambar budak ni tengah syok nyanyi sengsorang untuk dijadikan bahan lulz (jangan ikut perangai aku). Aku pon tangkap gambar dia, erkkk rupa-rupanya dia perasan pulak dah. Alamak kantoi. Lepas tu nak tahu apa dia cakap? "Don't take my picture, it's my privacy." (dengan muka terasa diva). Hati aku berkata, "Wwwhat???" *speechless* Tapi aku jawab jugak, aku cakap "So what??" *evil grin*

Haissshhh aku rasa bebudak sekarang ni dah terlampau "genius" sampai dah jadi tahap kurang ajar pulak kadang-kadang tu sebab dia rasa dia lagi pandai dari orang dewasa. Heyy ingat rumah ko sorang je ke ada channel TV IQ ha?? Rumah aku pon ada, cuma aku pandai dari ko sebab tu aku tak perlu layan channel tu. Tsk!


 
Ini tak pe =)

11 comments:

saenadia said...

nk tgk gmba lulz tuhh. ngee :D

Rogayah Suparman said...

takbley2 kena jaga "privacy" dia LMAO!

PinQib said...

oh mk ko memang terkejot.
pg pelempang.haha
gurau jer

| Keyword: ROGOL|

amy azuha said...

cett haha
spe budak dalam pic tue?
sri0us gler stail dowh

Rogayah Suparman said...

@PinQib tak bley pelempang sbb mak dia ada situ..nnt tak psl2 muka aku plak yg kena pedabi haha

@amy azuha tu Evita Nuh. Budak indon. Fashionista la boleh di katakan.

CiP FaRAh said...

macamana la cikgu2 mcm kita nk ajar bdk2 tu nanti.. dah xterlebih sgt dh bdak2 lani...

Rogayah Suparman said...

haa tu la. silap2 hb kita yg kena ajar dgn dorg..hampeh tol lah

lobak said...

Kalau dah rasa kurang pandai guna slr, sendiri tingkatkan la ilmu tu. Salahkan student pandai lak. Haiyaa...

Rogayah Suparman said...

haha dont get me wrong,bro. my point is budak2 sekarang dah terlebih pandai smpai kurang hormat pd org dewasa. bukannye aku kisah depa lg terer tgkp gmbar dari aku. haha

lobak said...

Okeh, kalo gitu, aku sokong la, bebeh. Yeah, adab tu paling utama. ;)

Rogayah Suparman said...

hahaha trimas kerana memahami perasaaan ku ini....hahaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...