Tuesday, February 22, 2011

Scrabble

Sempena English Language Campaign IPG KSAH ni, aku dan norasikin jais telah terpaksa mengambik bahagian dalam salah satu pertandingan yang budak-budak TESL ni anjurkan iaitu SCRABBLE sebab budak-budak kelas aku semua taknak masuk. Watafuk is scrabble btw? Dah lama aku tak main benda ni. Last time rasanya masa sekolah rendah giler. Itu pon guna scrabble versi B. Melayu iaitu Sahibba. Lolx

Dah la tak terer english, terpaksa pulak masuk competition yang opkos la ramai tesl-ian je yang masuk. Tak ke dah gerenti tempah tiket untuk kalah tak gitu? Well, walaupun LOSER tu dah kompom tapi ada IPG K-SAH?? Hahaha....nape aku gelak aku pon tak tau la...

So tadi pergi la main scrabble. Orang suruh cek list name untuk cari group, aku pon cek lah. OK. OK. Fine..... Opponent aku tiga-tiga tesl. Aku sorang je yang REJECTED TESL. OK. Tak pe. Chill chill.

So si juri untuk group aku ni pon bebel-bebel la pasal rules and regulations game ni. Aku tak berapa nak paham sangat tapi aku buat-buat paham la sambil angguk-angguk kepala gaya fokus. ROFL!! Pastu dia cakap pulak perkataan-perkataan yang tak dibenarkan dalam game ni. Ape tah nama dia.. per...pree....preppp... Hah, screw dat! Aku tak paham jugak maksud dia apa. Nak tanye cam segan je so biaq pi lah ngahahaha...

Main punya main...group lain semua dah setel tinggal group aku and satu lagi group tak habis-habis lagi. Tension aku lama-lama nih. Dengan si Blackie nye merayau-rayau dekat Ruang Legar tu buatkan aku tak fokus. Bila game dah tamat, oh leganya.....It takes forever tau nak habiskan game tu X_X. Juri pon kira la markah. Akak tesl UPSI dapat 150, junior tesl dapat 102, sorang lagi junior tesl dapat 100. Aku pulak dapat 112.

Hah...ok la tu....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Hohhhh btw, aku baru tukar header blog aku. Gambar lembu. Comel tak???? Euw. Takmau la letak gambar aku dah dekat header sebab rasa macam mencapub pulak ngahahaha. Kali ni punya header memang tangkap muat aje. Cropping pon macam hampeh. Pastu......hurmm........tak tau nak tulis apa dah.....Bye!

3 comments:

yaya said...

By the way....that word yang ter 'preppp..prepp' tu, is abbreviation. hahaha.. siyes wey, group kau paling lembab amat nak end. nasib baik juri cindian aku tu kacak. jadi takla tension sgt tunggu kau sambil menjamu mata! hoho

amy azuha said...

haha..tan blackie tue x tahan..kui2..nsib bek mo0n msuk scrabble..kalau join mad artist..jdik org gilaa haha

Rogayah Suparman said...

@yaya - ish ko ni budak kecik pon nak usha ke...pervssss

@amy - tu la..blackie sibuk2 je nak round2 dekat ruang legar sambil buat bunyi gersang..malu kitorg di watnye...hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...