Tuesday, October 25, 2011

My 5 top rated 2011 movies

Baik. This year schedule aku tersangatlah pack tak macam tahun2 yang lepas. Dari awal tahun sampai la dekat nak hujung2 tahun ni asyik baca buku, buat buku, buat assignment, studieee...hihihikkk.... Ehem, jadinye, lebih kurang macam tu la hidup aku tahun ni. So, motifnye aku bagitahu semua ni adalah kerana aku tak sempat nak luangkan masa untuk hobi masa senggang aku iaitu menonton wayang!!

Dari awal tahun 2011 ni, berapa movie je yang sempat aku tengok. Disebabkan aku tak berkesempatan nak nonton semua muvee jadi aku hanya pilih yang paling best je untuk ditonton. So sekarang aku nak rate muvee paling best pernah aku tonton tahun ni mengikut tahap TAK RASA NAK LELAP WALAU SESAAT hinggalah MENGANTUK ZZZZZzzzz... Yeah.



5. Transformers: Dark of The Moon


Transformers 1 : Best GILA
Transformers 2 : Masih lagi best
Transformers 3 : Time tengah fighting pon aku boleh terlelap zzzzzz...



4. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides


Ok. Not handsome. 

Jatuh cinta <3 <3

PoTC memang tak pernah menghampakan aku even dah berapa banyak sequelnya. Semuanya disebabkan abang Johnny as Cap'n Jack. Kalau tukar orang lain aku tak nak tengok dah cerita ni. =P

But this one, On the Stranger Tides agak bosanlah awal2nya, sampailah climax baru aku gosok mata aku supaya jangan mengantuk dah. Rated 3.5 stars for this. 



3. Johnny English Reborn


Watching this reminds me a lot of the oldddddd Mr. Bean. I mean, the younger Rowan Atkinson lah. Gaya-bukan-aku-yang-buat bila dia dah rosakkan something memang legend lah! Dari minit 0 sampailah ke minit 101 aku tak berhenti gelak.

Bean ftw.



2. Kung Fu Panda 2


Disebabkan 1st time aku tengok muvee dalam bahasa Kantonis. Aku jadi tak puas hati so aku tengok the 2nd time, in English. Baru la feel bila dengar suara Jack Black haha. No, i'm not bias. Its just.. hurmmm suara Po hanya sesuai bila Jack Black je yang cakap. Hah whatever lah. Yang pastinya rated 4.5 stars for this!  Tidak ada istilah mengantuk masa tengok cerita ni hehek.



1. Real Steel




Cerita ni terlampaulah bestnya and my jaw drops every time the robots fight. Ianya tersangatlah awesome sebab terasa begitu real. Who knows? Atom, an old model underdog sparring robot, against all odd, has defeated the most toughest contender in the robot boxing arena, Zeus. Bukan sahaja pasal robot, tapi cerita ni sebenarnya mengisahkan pasal kasih sayang antara bapak dan anaknye yang ahhhh tersangatlah truly madly deeply. Huuu nak nangis lagi T__T~


Ok lah, itu je 5 muvee 2011 yang aku rasakan paling uummmppphhhh. Btw, sekarang baru bulan Oct, tak sampai bulan 12 lagi so macam tak kira tahun 2011 lagi la kan. Aaaaa ikut suka lah... Aku eksaited sebab aku baru tengok Real Steel semalam, so nak kena tulis gak pasal cerita ni. 


7 comments:

PinQib said...

kite da tgk ri sbtu ritu =3

amy azuha said...

max comeii sgt! berangan nak anak laki cam die hehe

Rogayah Suparman said...

amboi Qib, jangan kerek ok. ;P

tu la amie. comel mmg comel tp takut kena bash aje dgn dia nnt. dah la degil pulak tue. hehehe

PinQib said...

betoii ar.. transfomer yang third tu pon qib tidoo.. kroih3.. hahaha. xmencabar minda lagsg

Rogayah Suparman said...

hola.. cerita dia mcm dh boleh agak sikit la. tp time optimus vs sentinel mmg terbaek arrrr

safwanmahzin said...

real steel best moon..taching laaa.aku geram bila c charlie nak jul anak dia max yang comel 2.

Rogayah Suparman said...

selfish gila kan. teruk betul dpat bapak mcm tu. ;P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...