Friday, July 16, 2010

Kipas susah mati si lipas.
Itulah sebab terbesar kenapa aku benci betul lipas. Lipas memang tak boleh di pupuskan. Makin membiak ada la. Lipas tinggal kat rumah yang kotor je. Anda silap. Lipas pon boleh ada dekat rumah2 bersih dan dekat dalam dinding. Tapi, kebarangkalian lipas nak membesarkan empayar dia kat rumah yang tak bersih tinggi la ye sebab banyak stok makanan.

Lipas ni serangga pengotor. Saje la nak bagi tahu. 

Aku serius benci lipas sebab lipas punya hemolymph. Bila kena ketuk, penyek, gelek, picit, gigit dan lain-lain serangan kamikaze, lipas akan keluarkan fluid putih. Yucks geli nak mampos (sambil menjebikkan mulut).

Aku serius benci lipas sebab lipas selalu hinggap dekat makanan. Kalau kita tau makanan tu dah kena hinggap dengan lipas, tak pe. Boleh buang je. Kalau tak tau? Kalau masa kita makan laksa yang dalam kuah laksa tu ada lipas macam mana? 

Aku serius benci lipas sebab lipas busuk. Aku tak suka bau lipas. Aku tak suka bila aku terhidu bau lipas dekat pakaian. 

Aku serius benci lipas sebab lipas boleh terbang. Dah la hinggap merata-rata. Lepas tu bila dah cuak nak lari takut terkena serangan kamikaze, cepat2 tebar sayap terbang. Terbang lak tu kena muka aku. Memang aku hangin 1 badan la. Bodoh punya lipas.

Aku serius benci lipas sebab lepas putus kepala pon tak mati2. Liat betul nyawa. Fuhhh....

Aku serius benci lipas sebab aku benci fakta yang mengatakan di Kemboja orang makan lipas goreng. Serious s**t! Tapi bagus la dari diorang makan kucing. 

Aku serius benci lipas sebab nama dia adalah LIPAS titik noktahMarilah kita membanteras lipas-lipas sucks dude ini!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...