Sunday, January 15, 2012

Masak memasak di rumah sewa

Assalamualaikum!

Masuk harini dah dekat 2 minggu kitorang check in rumah sewa. First time neh duduk kat rumah sewa sebab dah boring duduk asrama. Dah la yuran asrama mahal. Baik duduk luar, boleh masak sendiri, tengok TV, basuh kain free je (even hujung bulan nanti kena bayo bil air & eletrik). Setakat 12 hari duduk kat rumah sewa yang serba indah ni memang happy aku rasa. Cuaca pon tak berapa nak panas sekarang. Dah la baru dapat TV pulak tu, memang terbaikkk argghhhhh. Tuan rumah pulak baik betul orangnye, sangat caring dan "mesra" gitewwww. Sampai tak terlayan ktorg mendengar celoteh dia hahahahakk.

Nak pergi kelas pulak boleh jalan kaki je. Tak jauh pon tapi kalau balik kelas tengah2 hari tu memang berpeluh ketiak gak la. So, hari khamis yang lepas kami buat majlis doa selamat & bacaan yassin sikit sempena nak bukak rumah baru ni kan. Kitorg berempat pon jemputlah satu kelas kami datang. Menu malam tu kitorang masak soto daging dan bihun goreng tomyam. 

Lepas tu, classmate gua kak yana pulak sponsored cake & ayam KFC untuk celeb b'day bfnyew cokie ceso. Dah la gua memang mengidam kek SR. Terbaik giloooo! 

Dapur


Ruang tamu


Bergedilzz 

Bihun goreng tomyam











So, hari ni pulak kitorg makan nasik lemak dan roti jala cicah kari sardin untuk sarapan, lunch dan dinner. Rolling2 je la sebab elaun tak masuk lagi T_____T


Kari tak snap la pulak. Almaklumlah kari yang semalam punya dah tinggal kuah je, rolling makan sampai hari ni.



Fuuuhhhhh!! Errrrkkkk alhamdullillah....

^^

2 comments:

amy azuha said...

dapdapdap nyerr~~~ kim cni cket roti jala n nasi lemak plss

[[ikanficha is nuraficha]] said...

best nye!!!

nanti buatkan ghoti jala ntuk kite jugak ea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...